Over ons

Om een goed beeld te krijgen van onze producten, is het natuurlijk ook belangrijk te weten van wie je de producten koopt. Daarom zal ik mij, Thijs Camps, even voorstellen.

Veehandelsfamilie

Het handelen in vee is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader maar ook mijn opa waren echte handelaren. Op mijn dertiende kreeg ik mijn eerste kalfje waarmee ik zelf ging fokken en op mijn vijftiende zat ik al op m’n fiets om kalfjes te kopen. Nu ik mijn eigen winkel heb, zorg ik nog steeds voor mijn eigen vee. Net zoals ik dat vroeger al deed.

Leren door het te doen

De passie voor het slagersvak kwam toen ik als poetshulp ging werken in een slagerij. Daar werd ik langzaam maar zeker geprikkeld om zelf ook het slagersvak in te gaan. Ik heb toen gekozen voor de slagersvakschool. Daarna heb ik gewerkt bij drie ambachtelijke slagerijen en als slager in een supermarkt. In 2011 ben ik voor mezelf begonnen. In de tussentijd ben ik ook nog een tijdje keurmeester geweest. Dat deed ik eigenlijk vooral om meer kennis op te doen over de pathologie van  vee en vlees wat een mooie toevoeging is bovenop mijn slagersvak.

Marktslager

Alle producten die wij verkopen in onze marktwagen, zijn van eigen geslacht vee. Onze koeien lopen te grazen heerlijk vrij en blij in eigen wei, samen met hun kalfjes die 5 a 6 maanden bij hun moeder mogen blijven zogen. De koeien die we mesten voor onze winkel krijgen de laatste vier maanden een natuurlijk voederrantsoen van maïs, hooi, strooi en geplette tarwe.Vervolgens doen we het vervoer zelf naar een plaatselijk slachthuis in alle rust. Dit alles is om de vleeskwaliteit te garanderen.

Klik hier als u thijs aan het werk wilt zien